Rețetă de bază vopsea de păr naturală Strawberry

Strawberry este nuanța de blond cu tente rozacee-oranj (blond arămiu), ușor de obținut cu henna și cassia.

Peste ce fel de păr natural va prinde Strawberry blonde:

– alb
– blond
– șaten deschis

Dacă se folosește pe păr mai închis, se vor obține nuanțe roșiatice, vopseaua nu va deschide culoarea părului. Doar părul deschis la culoare poate obține blondul arămiu sau culoarea cuprului.

Rezultatul final depinde de baza pe care se aplică vopseaua, astfel părul alb și blond va deveni blond arămiu (oranj-roșiatic), iar părul șaten va dobândi o nuanță roșiatică arămie ceva mai închisă. Rezultatele care se obțin cu coloranții naturali se raportează la nuanța naturală a părului. Henna prinde însă și peste părul vopsit chimic, doar reciproca nu este valabilă.

Întotdeauna înainte de vopsire testați pe o șuviță vopseaua preparată în proporțiile de ingrediente care credeți că vor da culoarea sperată. Respectați același procentaj și la vopsirea finală, dacă rezultatul șuviței este conform dorinței.

Rețetă vopsea Strawberry pentru păr până la umeri, bogat

 • 160 gr cassia
 • 40 gr henna body art quality
 • 2 căni suc lămâie proaspăt stors sau oțet de mere
 • răbdare
 • un prieten care să vă ajute la aplicarea temeinică a vopselei.

Așadar, pentru un păr de lungimea descrisă, sunt necesare 2 cutii de produs Blond Arămiu. Evident, Henna și Cassia pot fi achiziționate și separat.

Se amestecă bine, ideal este ca pasta să aibă consistența iaurtului. Se lasă pasta să stea peste noapte la loc destul de călduros. Se vor urmări instrucțiunile de vopsire descrise în prospectul vopselei sau aici. Atenție, atât rețetele de preparare ale henna, cât și perioada cât se stă cu vopseaua în păr NU sunt stricte, cele potrivite pentru fiecare utlizator se descoperă în timp. Este însă bine de menținut vopseaua în păr cel puțin 2 ore, înfășurând tot părul în celofan pentru menținerea căldurii la nivelul scalpului.

Note:

 • Cassia poate fi folosită și singură pe păr, dacă se dorește doar condiționarea și tratarea părului deteriorat, fără colorare; cassia se poate amesteca în acest caz numai cu apă călduță;
 • Henna se poate aplica și singură, dacă dorim o culoare mai aprinsă, însă nu uitați de testul prealabil pentru a putea aprecia rezultatul;
 • dacă aveți un scalp sensibil și ușor iritabil, folosiți suc de portocale în loc de suc de lămâie.

3 comentarii

 1. Evelina

  Acum sunt confuza. Eu am gasit alta reteta (doar henna + 2 cani de suc de lamaie)aici: http://www.hennaforhair.com/mixes/meredith/.

  Iar cum nu stiu ce sa fac: mixul de pe Henna for hair sau cel propus de dvs. Henna in combinatie cu Cassia este mai potrivita pentru obtinerea nuantei de blond roscat?

  Va multumesc!

 2. sideris

  @Evelina: asa cum am mentionat de mai multe ori aici pe blog, nu exista retete unicat pentru prepararea henna, practic exista si pot fi in continuare dezvoltate zeci si zeci de retete. Reteta care vi se potriveste dvs. o veti descoperi numai dupa teste, fara de care nu va recomand vopsirea, intrucat s-ar putea sa obtineti o alta nuanta decat cea dorita.
  Pe par blond henna aplicata singura poate duce la nuanta Strawberry, combinarea cu Cassia ofera insa sanse mai mari pentru obtinerea acestei nuante.

 3. Evelina

  Asa este, sunt o multime de retete. Dar avand in vedere ca procedeul de aplicare este destul de lung si incomod, mie personal nu imi este la indemana sa „testez”. Voi merge pe reteta dvs.
  Multumesc pentru raspunsul prompt! :)

Navigate