Rețetă vopsea naturală culoarea Șaten

Nuanța inițială și nuanța aproximativă care va fi obținută cu această vopsea:

Blond, Roșcat, Șaten deschis, Șaten => Șaten;
Șaten foarte închis, Negru => Negru cald;
Alb => Șaten, dar este nevoie de mai multe aplicări pentru șaten complet.

Nuanțele finale exacte sunt în funcție de fiecare utilizator. Șatenul final va avea și o tentă roșcată, mai mult sau mai puțin, în funcție de procentajul efectiv de henna întrebuințat. Pe un păr deschis la culoare, tenta roșcată va fi mai vizibilă, iar pe un păr mai închis la culoare tenta roșcată din nuanța finală va înclina către roșu de Burgundia. Pentru a sublinia șatenul, și nu roșul, se va întrebuința Amla, aceasta având calitatea de a ajuta la reducerea nuanței roșiatice și la evidențierea brunetului.

Se va efectua un test prealabil pe o șuviță și, în funcție de rezultatul obținut, se poate modifica procentajul de coloranți folosiți în vopsea. Dacă este prea roșu, se va adăuga mai mult indigo, dacă este prea închis, se va adăuga mai multă henna pentru deschiderea nuanței.

Ingrediente pentru păr până la umeri:

  • 100 gr henna de calitate (body art quality)*
  • 100 gr indigo*
  • 3-4 linguri de pudră amla (amla ajută la temperarea roșului și la obținerea unui șaten mai clar)
  • suc de lămâie sau oțet de mere
  • apă florală de trandafiri
  • ulei esențial de lavandă, câteva picături, pentru a face mirosul mai suportabil.

*se pot folosi 2 cutii de produs Șaten Deschis, dacă se apelează la procentajul descris în rețetă. Dacă se utilizează mai mult indigo decât henna, se poate folosi pachetul Șaten sau pachetul Șaten Închis (bestsellerul nostru).

Henna se amestecă cu suc de lămâie/oțet de mere și apă (sau doar cu acid, apa fiind opțională). Se lasă să stea în jur de 12 ore (peste noapte).  A doua zi, Amla se amestecă separat cu apă caldă, înainte de vopsire. Pudra de Indigo se va amesteca și ea cu apă călduță chiar înainte de vopsire. Se combină cele 3 paste, se adaugă ulei esențial și apă de trandafiri.

Se aplică pasta obținută, în strat consistent, pe păr, începând de la ceafă, șuviță cu șuviță, se învelește în celofan sau cască din plastic și se lasă în par minimum 2 ore. La final, se va clăti foarte bine cu apă.

Nu uitați, culoarea finală se va revela după 2-3 zile, după ce vopseaua se va fi oxidat în păr.

1 comentariu

  1. Pingback: Vopsirea cu henna | CityService.ro ... Fii informat!

Navigate