Tu folosești spray hidratant pentru ten?

Lasă-mă să ghicesc: nu cheltuiești bani pe spray hidratant pentru ten. În special dacă vorbim de cosmetice naturale sau bio, mist-ul facial pare a fi un produs de lux, mereu neglijat în favoarea cremei hidratante. Dar, pentru că spray-ul facial împrospătează și conferă rapid strălucire tenului, îți oferim câteva idei pentru a-l prepara singură, din ingrediente curate, naturale. Este un produs util de purtat în geantă și de folosit în călătorii, la sală sau oricând simți nevoia de hidratare și prospețime.

Mist-ul facial este foarte ușor de preparat acasă și îți permite să jonglezi cu ingredientele care îți plac – de pildă, suc de aloe vera, apă de cocos, apă de albăstrele, ceai verde, vitamine cosmetice. Dar recomadăm prepararea de cantități mici, care se păstrează la frigider și se utilizează în cursul unei săptămâni.

Spray hidratant pentru ten uscat

spray hidratant pentru ten

Dacă ai tenul uscat, probabil simți pe parcursul zilei nevoia să aplici crema hidratantă de mai multe ori. Dar ce faci dacă porți machiaj? Pentru astfel de situații îți propunem spray-ul facial calmant de mai jos. Conține suc de castravete și de aloe vera, cu efect hidratant și lenitiv, suc de lămâie, care ajută la exfoliere și revitalizare, precum și apă de trandafiri, care aduce un efect ușor astringent și echilibrant.

Ingrediente necesare

 • 1 castravete
 • sucul de la 1/2 lămâie
 • 1 linguriță gel de aloe vera
 • 1 lingură apă de trandafiri

Preparare

Castravetele se curăță și se dă la blender, apoi se stoarce sucul. Se poate folosi și răzătoarea dacă nu există blender. Se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors, precum și apa de trandafiri și sucul de aloe. Dacă mixtura este prea densă, se mai poate suplimenta apa de trandafiri.

Compoziția se depozitează într-o sticluță cu pulverizator bine dezinfectată și se păstrează la frigider până la o săptămână. Se poate aplica de 2-3 ori pe zi.

Extra truc

Nu aruncați pulpa de la castravete, se poate aplica pe ten ca o mască facială!

Mist hidratant pentru ten & corp cu glicerină și uleiuri esențiale

spray hidratant pentru tenRețeta de mai jos este ideală în excursii sau după plajă, pentru un efect hidratant și parfumant instantaneu. Recomandăm uleiuri esențiale blânde, precum mușețel, tradafir, lavandă, nicidecum cele puternice, cum este uleiul de scorțișoară, de exemplu.

Ingrediente necesare

 • o cană apă distilată
 • 2 linguri glicerină vegetală
 • câteva picături din uleiul esențial preferat

Preparare

Se toarnă toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator curată, se agită viguros și se depozitează la rece. Se folosește de 2-3 ori pe zi.

Spray hidratant pentru ten gras sau acneic

spray hidratant pentru tenÎn special vara, dar nu numai, mist-ul facial poate ameliora senzația neplăcută de ten gras. Rețeta de mai jos conține ingrediente care pe termen lung sunt benefice pielii grase, ajutând la diminuarea problemelor de acnee și pori cu impurități.

Ingrediente necesare

 • câteva frunze de mentă
 • petalele de la 2 trandafiri
 • 1 lingură suc proaspăt de aloe vera
 • sucul de la 1/2 lămâie (1/4 pentru ten sensibil)

Preparare

Se extrage sucul dintr-o frunză de aloe vera și se toarnă într-o sticlă cu pulverizator, dezinfectată corespunzător. Se adaugă sucul de lămâie.

Separat, într-un bol, se fierbe apă și se aruncă petalele de trandafir înăuntru, apoi cele de mentă, pentru circa 15-20 minute. Se lasă la răcit și se adaugă peste restul ingredientelor în sticlă, agitând bine pentru omogenizare.

Se păstrează la frigider pentru maxim o săptămână.

Mist facial pentru ten acneic

spray hidratant pentru tenUn blend delicios de apă de cocos, hamamelis și trandafiri, pentru că tenul acneic necesită hidratare și ingrediente blânde.

Ingrediente necesare

 • 8 linguri apă de cocos
 • 2 linguri apă de hamamelis
 • 2 linguri apă de trandafiri

Preparare

Se amestecă ingredientele în sticluța cu pulverizator bine sterilizată și se agită pentru omogenizare.

Se păstrează la rece și se utilizează la nevoie, chiar și peste makeup.

 

Sursa: Natural Beauty Tips

Comments are closed.

Navigate