Sauna facială – cum se efectuează corect acasă

 

“Statul la aburi”, cum îi spunem în limbajul comun, fie efectuat la un salon de cosmetică, fie acasă, este esențial pentru a menține tenul curat. Sauna facială curăță porii și stimulează circulația, iar dacă o facem acasă, este… aproape gratis. Deci ce-ar fi să o incluzi între rezoluțiile de an nou?

Pașii de urmat pentru a beneficia pe deplin de aburul facial:

1. Demachiați și curățați tenul cu un demachiant blând și apă călduță. Este important să eliminăm machiajul, transpirația și orice impurități, întrucât în timpul saunei faciale porii se dilată, iar murdăria de la suprafața pielii ar putea pătrunde înăuntru, cauzând mici infecții.

2. Fierbeți 3-4 căni de apă. După aceea plasați vasul pe un prosop gros, pe suprafața unde doriți să îl așezați. Aveți grijă să nu va ardeți!

3. Opțional, în apa clocotită se pot adauga diverse plante (proaspete sau uscate) ori uleiuri esențiale, pentru efect antibacterian, astringent etc. Acestea se pun în vas chiar înainte de a începe tratamentul. Dacă nu aveți acasă plante, folosiți pliculețe de ceai din plante. Câteva idei:

  • pentru ten gras, încărcat: mentă sau lavandă
  • pentru ten sensibil: gălbenele sau mușețel
  • pentru ten uscat: mentă
  • pentru efect relaxant: câteva petale de trandafir

Pentru a dubla tratamentul cu abur cu unul aromoterapeutic, folosiți 1-2 picături din uleiul esențial preferat.

4. Acoperiți-vă capul cu un prosop mare și stați deasupra vasului cu apă, suficient de aproape încât să simțiți aburii, dar nu într-atât încât să simțiți că pielea arde. 10 minute sunt suficiente pentru sauna facială, dar dacă aveți tenul foarte sensibil, reduceți tratamentul la 5 minute.

5. După ce am stat la abur, fie curățăm tenul cu un prosop curat, fie aplicăm o mască de argilă. Se poate folosi și un exfoliant, dar atenție să fie unul foarte blând. Opțional, se poate folosi un toner. Pasul final este aplicarea unei creme hrănitoare foarte bune.

1 comentariu

  1. Total adevarat si total de acord cu acest articol ! Bun si practic de utilizat acasa !

Navigate