Scrub de baie din zahăr brun, sare marină și lămâie

Încă o rețetă de exfoliant pe care vi-l puteți prepara singure, în continuarea rețetelor precedente. Este fără uleiuri esențiale, deci este adaptat și pielii mai sensibile.

Sarea marină are efect detoxifiant și este un bun adjuvant pentru lupta împotriva celulitei. Desigur, nu o puteți folosi dacă aveți iritații sau mici zgârieturi pe corp. Dacă nu suportați ideea de sare, puteți folosi zațul rămas de la cafea – dacă, desigur, sunteți băutoare de cafea.

Iată de ce aveți nevoie:

 • 1/2 cană de zahăr brun
 • 1/2 cană de sare marină (dacă aveți pielea iritată sau cu roșeață, puneți zahăr brun sau zaț de cafea în loc de sare)
 • 1 lingură de suc de lămâie
 • 1 lingură de ulei de cocos
 • 1 lingură de miere

Începeți prin a amesteca zahărul și sarea, apoi adăugați sucul de lămâie, uleiul de cocos și mierea. Amestecați foarte bine. Și gata, sunteți pregătita de o exfoliere naturală.

2 comentarii

 1. Acest scrab este pur si simplu extraordinar. As vrea totusi sa stiu daca poate fi pastrat la frigider si cat timp?
  Multumesc!

 2. sideris

  Olga, nu este nevoie sa fie tinut la frigider. Uleiul nu este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Bineinteles ca produsul mai intra in contact si cu apa atunci cand il scoatem din borcan cu mana umeda, dar vei observa ca si daca il pastrezi in sala de baie isi va pastra mirosul initial, deci nu se strica. Si oricum, folosit de doua ori pe saptamana, se termina destul de rapid ;).

Navigate