Scrub delicios Ciocolată și Vanilie

Ingrediente pentru cca. 50 de grame:

 • 25 gr unt de shea sau unt de cacao
 • 20 ml ulei de cocos
 • 1 lingură de zahăr brun
 • 1 linguriță cacao
 • 1/2 linguriță vanilie naturală praf

Untul de shea se încălzește ușor pe bain marie alături de uleiul de cocos, până cele două ingrediente devin omogenizabile. Atenție să nu supraîncălziți. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin, timp în care continuăm să amestecăm compoziția cu o spatulă. Se adaugă zahărul, pudra de cacao și cea de vanilie.

În loc de pudră de vanilie, se poate adăuga extract CO2 de vanilie bourbon, 1-3 picături.

8 comentarii

 1. suna delicios :)
  cat timp se poate pastra si in ce conditii?
  Multumesc

 2. sideris

  @Delia: in general, toate produsele cosmetice preparate acasa se pastreaza la frigider. Cele care nu contin apa se mentin fara conservanti in jur de 3 luni. Daca se prepara o cantitate mai mica si urmeaza a se folosi in cateva zile, se poate mentine recipientul si in baie, inchis ermetic.

 3. Miultumesc pentru raspunsul super rapid. Exista totusi ceva ce poate fi adaugat ca sa il pot pastra in baie 2-3 saptamani? Tea tree oil sau altceva?

 4. sideris

  Se poate adauga 0,5% vitamina E cosmetica, la cantitatea data ar veni cca. 6-8 picaturi. Vitamina E se adauga la final, omogenizand bine.

 5. Produsele cosmetice care contin apa ce termen de valabilitate au? Multumesc!!

 6. sideris

  @Oana: presupunand ca va referiti la cele preparate acasa, in jur de 1-3 luni cu conservant. Fara conservant, cateva zile, si se pastreaza la frigider.

 7. Da, la cele preparate acasa m-am referit.
  Multumesc mult pt raspunsul promopt!
  Ce fel de conservant trebuie folosit? Se poate procura din supermarket-uri? Multumesc!!
  Si inca o intrebare? Cat este taxa postala in cazul in care comandam produse de pe site-ul dumneavoastra? Multumesc din nou! :)

Navigate