Tonere homemade pentru ten uscat

Ah, loțiunea tonică! Acest produs de îngrijire atât de discutat, uneori considerat indispensabil, alteori neglijat. În orice caz, un lucru este cert: tonerele naturale (de cele certificate bio nici nu mai pomenesc) au un preț foarte piperat. Mai ales cele pentru ten cu probleme. Astfel încât, așa cum v-am obișnuit, vă oferim și variante de tonere homemade pentru ten uscat, ușor de preparat, pentru a mai economisi niște bani, rămânând totuși fidele ideii de îngrijire naturală.

Rețetele de mai jos necesită doar câteva minute pentru preparare, nu conțin chimicale și sunt benefice atât tenului uscat, cât și celui sensibil. Sunt bazate pe ingrediente pe care este foarte posibil să le aveți deja în casă, dacă sunteți adeptele unui stil de viață natural. Se aplică pe ten după demachiere, pentru a înlătura urmele de machiaj sau murdărie de pe suprafața pielii. Mai mult decât atât, aceste tonere homemade au proprietăți hidratante și calmante, lăsând tenul proaspăt și cu o strălucire sănătoasă.

Toner homemade cu castravete și apă de trandafiri

Ingrediente

Preparare

Se stoarce sucul dintr-un castravete copt și se amestecă cu apa de trandafiri, apoi se transferă loțiunea într-o sticluță cu pulverizator. Se prepară în cantități mici, se păstrează la frigider și se folosește în 2-3 zile (regulă valabilă pentru toate rețetele din prezentul articol).

Toner pentru ten uscat, cu ceai verde și gel de aloe vera

Ingrediente

Preparare

Se fierb 2 căni de apă și se stinge focul. Se adaugă ceaiul verde și se lasă la infuzat cca. 30 minute, acoperind vasul. Se strecoară sau se scot pliculețele de ceai și se lasă la răcit. Se amestecă cu sucul de aloe (poate fi stors dintr-o frunză de aloe) și se utilizează tamponând ușor tenul cu ajutorul unui disc demachiant. Se păstrează la frigider.

Toner homemade pentru ten uscat și sensibil, cu apă de cocos și lapte

Ingrediente

  • 1 lingură apă de cocos
  • 1 lingură lapte

Preparare

Se amestecă ingredientele, se îmbibă un disc din bumbac în soluție și se folosește pentru a șterge delicat tenul, după demachiere. Pentru rezultate asupra pielii uscate, se recomandă utilizarea de 2 ori pe săptămână.

Comments are closed.

Navigate