Ulei de tratament pentru scalp cu probleme

În ultimul timp am primit din ce în ce mai multe solicitări în sensul de a recomanda un produs pentru scalpul cu probleme: dermatită, mătreață, căderi masive de păr etc. Cei ce doresc sa încerce varianta naturală înainte de a apela la tratamente puternice, pot încerca o mască din ulei, conform celor de mai jos.

Uleiul de Neem este unul dintre cele mai eficiente produse pentru ciuperci, infecții, dermatite, așa încât o mască din ulei aplicată pe scalp înainte cu aproximativ o oră de spălare poate să ajute mult la problemele de scalp.

Uleiul de Neem are un miros specific, catalogat drept foarte neplăcut de către multe persoane. Totuși, puteți să îl folosiți în combinație cu uleiul de cocos sau cel de argan pentru această mască sau să îi adăugați 2-3 picături de uleiuri esențiale. Cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru păr sunt: oregano, cedru, rozmarin, tea tree, lavandă, patchouli, ylang ylang.

Se masează pielea capului cu o cantitate mică de amestec de uleiuri, se lasă să acționeze în jur de o oră sau cât avem timp, după care se spală părul cu șampon blând și se clătește foarte bine. Se repetă procedeul de 2 ori pe săptămână.

3 comentarii

  1. Mie mi-a aparut niste matreata suparatoare, de la care ma manca scalpul. M-am masat cu ulei de masline, l-am lasat sa actioneze o jumatate de ora dupa care m-am spalat cu sampon. Mancarimile s-au diminuat ca intensitate, matreata a mai disparut, iar dupa 2-3 „tratamente” a disparut cu totul mancarimea.

  2. FELICITARI IN PRIMUL RAND PT. BLOG.TE-AM DESCOPERIT INTAMPLATOR CAUTAND PE NET ANUMITE INGREDIENTE CONTINUTE DE UN PRODUS COSMETIC LA CARE AM FACUT ALERGIE.DATORITA TIE AM GASIT RASPUNSUL:IMIDAZOLIDYNYL UREEA SI METHYL NICOTINATE ,INGREDIENTE CONTINUTE DE UN GEL TERMOACTIVANTICELULITIC DE LA ECOVITAL.l-AM ACHIZITIONAT ANUL TRECUT SI IN MOM IN CARE M-AM DAT AM SIMTIT FURNICATURI SI SENZ DE PISCAT IN GURA,O DURERE ATROCE IN STOMAC CARE EFECTIV M-A PUS LA PAMANT .AM SCRIS IN IDEEA CA POATE S-A MAI CONFRUNTAT CINEVA CU ASA CEVA.ITI MULTUMESC INCA ODATA

  3. Ca antifungic si antibacterian 100 % natural se poate folosi Xylitol. Acesta este un indulcitor obtinut prin fermentatia cocenilor de porumb care se poate utiliza ca atare (in alimente) avand un indice glicemic foarte mic si numai 240 cal/100 g sau se pot folosi produsele pentru igiena cavitatii bucale si a cailor respiratorii care contin xylitol (de ex : pasta de dinti, gel de gingii pentru copii, apa de gura, guma de mestecat, spray de gura, ca decongestionant nazal sub forma de picaturi sau spray) Studiile au demonstrat eficienta lui ca antibacterian (nu permite depunerea acestora) si ca antifungic. Nu are contraindicatii

Navigate