Scurte

1. De curând am găsit niște videoclipuri interesante despre cum se prepară mierea cu lavandă, respectiv trandafiri. Vă invit să le vedeți, dând click aici. Pe scurt, se folosesc flori uscate de lavandă sau petale proaspete de trandafir, care se introduc într-un borcan de sticlă până să umple 1/4 din acesta, după care se acoperă cu miere lichidă. Se amestecă bine cu o lingură din lemn, se închide borcanul și se amestecă zilnic timp de o săptămână. După expirarea acestei prime săptămâni, se mai menține borcanul așa încă 2 săptămâni, întorcându-l cu susul în jos și la loc din când în când. După cele 3 săptămâni, se așază un strecurător și un tifon pe un vas și se strecoară mierea – procedeu care cere răbdare, pentru că durează destul de mult.

2. Pentru cei care doresc să facă celor dragi cadouri lumânări parfumate, există acum o variantă sănătoasă, fără parfumuri sintetice sau coloranți, potrivite inclusiv pentru persoane care suferă de astm. Este vorba despre EcoDecoLight,  magazinul online putând fi vizitat aici.

3. Nu în ultimul rând, pentru doritorii de hrană sănătoasă, crudă, organică, vegetariană, găsiți informații (scrise într-un mod aparte) și un mic magazin online aici. Am cumpărat cacao organică, pulbere din iarbă de grâu, fructe goji și, evident, voi reveni cu comenzi; prețurile sunt foarte bune, iar proprietarele magazinului foarte pasionate de ceea ce fac.

7 comentarii

 1. merci, am notat linkul la mine, din ce stii tu au si amidon NEmodificat genetic, pt folosire in casa la diverse culinare??? mai ales pt copii, sa inlocuie faina!
  multumesc, clara!

 2. Lumanarile acelea au uleiuri esentiale pentru aroma, dar de unde stii ca sunt facute cu ceara si nu cu parafina? E foarte mare diferenta de pret intre ele si NEOM Luxury aduse de Rangali, si pe nicaieri nu exista lista de ingrediente

 3. pfff… nu ma descurc sa postez pe blogul ala. ar trebui sa puna lista de ingrediente si sub lumanari.

 4. Eu am comandat pana acum de trei ori de la Ecodecolight. M-a nimerit cu doua arome asa de suave. E atat de usor si la indemana blogul ei, nu inteleg cum denu te descurci Ramona. Are si cateva articole despre toxicitatea parafinei si nu o recomanda, de ce ar folosi.

  De ce diferenta asa de mare de preturi? Pentru ca ea e producator si nu e lacoma. De cele mai multe ori intermediarii isi pot pune adaus si de pana la 200% Daca e cerere de ce nu?!

  Lumanarile mele preferate sunt rozmarin+ grapefruit si lamaie+ roinita. Acum astept atreia comanda atat de nerabdatoare. Incerc noi arome.

  Ah..si menta + eucalipt e divina. Atat de fresh…nu as fi crezzut niciodata.

  Ecodecolight rulz~

 5. Cristina - EcoDecoLight

  Buna ziua.
  Aveti dreptate, daca nu afisez mare si foarte vizibil in permanenta compozitia noastra, ci doar in posturile care au legatura cu produsele sau reteta, este greu sa ne creada lumea… Si ce este si mai greu, desi doua saptamani am sunat peste tot, este sa gasim un organism atestat care sa ne confirme compozitia: ceara de palmier, ceara de albine avizata BIO, ulei de palmier, uleiuri esentiale.
  Va multumesc pentru ca imi aduceti aminte de fiecare data pasii pe care ii omit din lipsa de timp si creier ;).
  De astazi veti gasi pe bloguri si pe magazin – in dreptul fiecarui produs – elementele din care producem lumanarile naturale EcoDecoLight.

Navigate