Scurtissime

1. Când simți nevoia să dăruiești flori cuiva – sau chiar și atunci când „așa se cade”, dăruiește flori în ghiveci în locul florilor cumpărate la buchet.

2. Nu uitați de Freecycle pt. a dona orice obiecte în stare utilizabilă pe care voi nu le folosiți; se poate dona absoult orice: haine, cd-uri, ghivece, mobilă, componente de calculator, bijuterii, perne, covoare etc.

3. Tragic: cum se irosesc cantități mari de mâncare.

4. Balsam de rufe natural: oțet din vin, preferabil organic. Puneți o lingură la ciclul de clătire, așa cum procedați cu balsamul obișnuit. Nu mai mult însă, pentru ca hainele să nu prindă miros de oțet. Rufele vor ieși de fiecare dată moi și plăcute la atingere, fără să cheltuiți în plus pe produse posibil alergene și toxice. O altă metodă ar fi să folosiți bicarbonat de sodiu în loc de oțet: un sfert de ceașcă la ciclul de spălare.

5. Pentru înviorarea legumelor veștejite, înmuiați-le o oră în apă cu cuburi de gheață și în care ați adăugat oțet de mere sau ați stors o lămâie.

6. Păstrați uneltele în nisip ca să evitați rugina.

1 comentariu

  1. Octavia

    F interesant linkul. Nu stiam ca freeganii se hranesc asa gustos :D Eu ma gandeam la ceva mai naspa de prin tomberoane :P

    Dincolo de asta, ma intreb cum se procedeaza in Romania: ce face Real-ul, Billa, Selgros, Metro, Kaufland si restul de alimentare mai mari sau mai mici cu restul de alimente expirate.

    Nu cred ca reusesc sa vanda chiar tot…Totusi rafturile sunt mereu pline. Stiu ca Real mai face si mancare din cea care risca sa raman nevanduta dar nu cred ca acopera chiar toate produsele.

    Si chimicalele: chiar se vand toate? Nu stiu ce se intampla in culisele hypermarketurilor… inca.

Navigate