5 rețete naturiste pentru tuse și dureri de gât

Sirop de ridiche neagră

Se taie un căpăcel la capătul unde a fost frunza ridichii, se scobește miezul ridichii cu un cuțit până rămâne cam de 1 deget pe coajă. Se umple ridichea cu miere, dar nu cu vârf, să mai rămână loc pentru sucul pe care îl va lăsa ridichea. Se pune înapoi căpăcelul pe ridiche și se lasă cca. 2 ore până se umple ridichea de sirop. Apoi se ia câte o linguriță, după mese sau la nevoie, după un acces de tuse. Siropul de ridiche neagră este eficace și în caz de oboseală.

Sirop de ceapă

Se scobește o ceapă, ca și mai sus, se pune miere în locul miezului și după o oră se bea siropul.

Ceai de ceapă și nucă

Se alege o ceapă mică întreagă cu tot cu coajă (se ia primul strat de coajă, se spală bine și se crestează ceapa în 4) și 2-3 nuci întregi spălate bine sau doar mijlocul lemnos de la nucă, cel dintre sâmburi. Se fierb împreună cca. ½ ora, până scade apa puțin și capătă o culoare roșiatică. Se bea cât mai cald.

Ulei de masaj

Se amestecă ulei de măsline presat la rece cu ulei esențial de arbore de ceai și se aplică pe piept și spate, în special pentru copii.

Tinctură de propolis

20-30 picături în puțină apă, pe miez de pâine sau într-o linguriță cu miere de 3 ori pe zi. Se știe că propolisul este un antibiotic natural.

9 comentarii

 1. Eu am incercat 2 din aceste soluţii de-a lungul anilor si cele mai eficiente au fost ridichea neagră şi tinctura de propolis.

 2. ecomedica

  Va semnalez aparitia unui nou blog/revista de sanatate, unde va sunt prezentate, intr-o modalitate structurata si intuitiva, o gama foarte variata de tratamente alternative si naturiste. Zilnic apar noi articole interesante. Va asteptam la:
  EcoMedica.ro

 3. Sirop de ridiche ne dadea si mama cand eram mici, dar cu zahar in loc de miere. Oricum era super eficient si chiar si acum eu il recomand prietenelor mele pentru copii (care nu ma asculta deloc si prefera sa dea banii pe siropuri scumpe. Apropo, nu merge magazinul, vroiam sa comand si eu ceva. Cum ma sfatuiesti sa procedez? Multumesc!

 4. sideris

  Chiar vin comenzi acum, posibil sa fi fost o eroare de moment pe server.

 5. Multumesc, e posibil sa fie de la mine, o sa mai incerc luni dimineata inca o data.

 6. Claudia

  Am incercat pentru fetita mea si reteta cu ridiche, si cea cu ceapa si la noi are efecte miraculoase cea cu ceapa. Doar ca eu nu scobesc ci tai marunt ca pt orice mincare si amestec cu miere, apoi strecor siropul rezultat. Si fac zilnic pt a fi cit mai proaspata si deja in prima noapte incepe tusea cu expectoratie iar in maxim 5 zile nu mai ramine nici urma de tuse.. Si cind ma gindesc ca medicii nostri dragi ne-au prescris tone de antibiotice, si ce simplu si la indemina era remediul!

 7. am dureri in piept de 2 zile.se ridica spre gat si cu usturime.ce ceai asi putea sa beau pentru aceste durei?
  cateodata respir mai greu
  va rog sami dati un sfat
  va multumesc

 8. sideris

  Stimata doamna, in niciun caz nu oferim sfaturi medicale, numai sfaturi naturiste de preventie a bolilor si intarire a sistemului imunitar. Pentru problema dvs. consultati cat mai curand un medic.

Navigate