Cum să îți prepari singură detergent de vase 100% natural

1. De fapt, este o „înmulțire” a celui deja avut – dar este la fel de bine.

Peste resturi de detergent de veselă natural (cca. 100 ml) se adaugă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, puțin oțet de mere și cam 200 ml apă. Opțional, și 3 picături de ulei esențial de tea tree, pentru efectul dezinfectant, dar bineînțeles că se poate folosi orice ulei esențial (sau niciunul). După care se amestecă bine conținutul. Funcționează perfect și are o textură interesantă, este incolor, dar cremos. Eventual, pentru eliminarea grăsimii „încăpățânate”, folosiți suc de lămâie în loc de oțet (sau adițional).

2. O altă metodă care se poate folosi este obținerea aceluiași amestec de mai sus, dar folosind ceva „homemade” în loc de detergent lichid de vase. Și anume săpun lichid, rezultat din topirea în puțină apă fierbinte a resturilor de săpun solid (bio sau natural, desigur), răzuit.

3 comentarii

  1. organicka

    Grozave idei! …. eu in continuare arunc resturile de sapun, dar asta dupa ce le „exploatez” la maxim, chiar si bucatile mici :)

  2. Pare interesant, o sa incerc sa imi prepar si eu acasa detergent de vase. Sa vedem ce iese :P

  3. alexandra

    incercati si cu solutie din nuci de sapun, sapindus mukorossi.. se gasesc la leacul. eu le las la inmuiat peste noapte si le fierb a doua zi 20 minute la foc mic. strecor.. si e o solutie excelenta pentru spalat vase. degreseaza foarte bine, are proprietati antibacteriene. este emolienta pentru maini.

    poate sa fie o baza in care sa adaugi uleiuri esentiale. extractul din simburi de grapefruit poate fi de asemenea de bun augur pentru proprietatile dezinfectate si antifungice.

Navigate