pulbere de hibiscus

4 Posts ACASĂ

Hibiscus și remarcabilele-i proprietăți

Hibiscus este cunoscut îndeosebi de amatorii de ceai, datorită gustului său deosebit. Însă floarea de hibiscus, uscată și transformată în pudră fină, are valoare și în produsele cosmetice: șampoane, măști capilare, măști pentru ten, exfoliante, creme hidratante, vopsea henna, colorant natural roz-violet.

Utilizarea pudrei de hibiscus pentru ten

Hibiscus este îndeosebi recomandat pentru tenul matur, cu riduri, pentru că activează microcirculația, ajută la reînnoirea celulelor, conferă luminozitate tenului și are efect de prevenire, dar și de reducere a ridurilor deja existente. Pudra din flori de hibiscus conține alfa-hydroxy acizi, cu efect de revitalizare a tenului.

Ce trebuie să știm înainte de vopsirea cu Henna, Indigo, Katam

1. Nu există două persoane la fel, fiecare păr este diferit, deci rezultate precise nu există în vopsirea cu henna, indigo, katam.

2. Nuanța naturală a părului este cea care contează cel mai mult în rezultatul final.

3. Proporțiile în care se combină plantele colorante (henna, indigo, katam) sunt foarte relevante pentru rezultatul obținut.

Navigate