Politica de confidențialitate

Prevederi generale

Addictsdesign SRL este operator de date cu caracter personal, înscris sub nr. 22181 în Registrul ANSPDCP de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal. 

Protecția informațiilor tale personale este foarte importantă pentru noi. Scopul acestei pagini este de a explica ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm și ce facem cu ele. Nu vindem niciodată liste sau adrese de e-mail. Suntem conștienți că informațiile personale vă aparțin, de aceea depunem toate eforturile să le stocăm în siguranță și să le prelucrăm cu atenție. Nu oferim informații unor părți terțe fără a vă informa.

Ne luăm angajamentul să respectăm legislația națională și europeană privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) nr. 679/2016. Prelucrăm datele utilizatorilor site-ului sideris.ro în mod legal și corect. Suntem întotdeauna transparenți în privința informațiilor pe care utilizăm. Controlul vă aparține: în limitele legii, vă oferim posibilitatea de examina, modifica, șterge datele personale pe care le-ați împărtășit cu noi. Utilizăm datele numai în scopurile descrise la momentul colectării sau în noi scopuri compatibile cu cele inițiale. În toate cazurile, scopurile noastre sunt compatibile cu legislația. Luăm măsuri rezonabile pentru a ne asigura că datele personale sunt corecte, complete și actualizate. Am implementat măsuri rezonabile de securitate, astfel încât să vă protejăm cât mai bine informațiile. 


Date colectate

Când interacționați în orice fel cu noi este posibil să primim informații, printre care: numele și prenumele, sexul, adresa de e-mail, profilul de socializare, interesele și preferințele, adresa, informații despre produsele și serviciile achiziționate, informații bancare. Nu solicităm CNP-ul dv. pentru întocmirea facturilor.

Toate datele personale pe care le colectăm provin de la utilizatorul interesat, cu excepția cazurilor în care un utilizator face o comandă cadou pentru o altă persoană sau partajează cu o altă persoană produsele preferate salvate în platforma noastră.

Prin completarea datelor în formularul de creare de cont şi/sau de comandă, utilizatorul/cumpărătorul declară şi acceptă necondiţionat ca datele sale personale să fie incluse în baza noastră de date şi îşi dă acordul expres şi neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate şi prelucrate temporar de către Addictsdesign şi colaboratorii acestuia pentru desfăşurarea activităţii comerciale de promovare a bunurilor şi serviciilor, de marketing, administrative, de expediere şi monitorizare a comenzilor.

Este posibil să ne parvină date în mod automat, prin cookies sau alte tehnologii similare (de exemplu Google Analytics), incluzând: adresa IP, navigatorul de internet, locația, paginile web pe care le accesați pe site-ul nostru.


Comentariile și recenziile dv. la produsele de pe site

Atunci când doriți să lăsați pe blogul nostru un comentariu, vi se înregistrează numele și e-mailul. Când lăsați pe site-ul nostru o opinie despre un produs, trebuie să fiți logat în contul dv. Nu ar trebui să scrieți date personale în cadrul unui comentariu sau al unei recenzii. Nu este obligatoriu să vă treceți numele real, ci puteți folosi o poreclă (nick name). Pe site, după acceptarea comentariului/recenziei, vor fi publicate doar acest nick name și textul comentariului/recenziei dv.

 

Linkuri sau funcționalități ale website-urilor terțe pe sideris.ro

Site-ul sideris.ro poate conține linkuri sau funcționalităti ale altor site-uri. Aceasta politică de confidențialitate acoperă doar practicile noastre legate de protecția datelor, și nu pe cele ale acestor site-uri terțe. Proprietarul sideris.ro nu este responabil pentru practicile de confidențialitate ale terților, utilizatorul fiind cel care trebuie să citească politica de confidențialitate a site-urilor pe care ajunge plecând de pe sideris.ro. 

Exemplu - butonul de Like pe Facebook: folosim un plug-in de Facebook pentru a vă oferi posibilitatea să dați "like" și să împărtășiți ușor pe platforma Facebook conținutul nostru. De câte ori vizitați o pagină pe site-ul nostru care conține plug-in de Facebook, browser-ul dv. stabilește o conexiune la serverele operate de Facebook. Dacă vizitați site-ul nostru cât timp sunteți logat în contul de Facebook, chiar dacă nu apăsați butonul de "like", informația privitoare la vizita dv. va fi transferată către Facebook, iar acesta poate atribui în contul dv. vizita la noi pe site. Dacă nu doriți să se întâmple acest lucru, trebuie să dați log out din contul dv. de Facebook înainte de a ne vizita site-ul. În caz contrar, vă recomandăm sa citiți politica de confidențialitate a Facebook.


De ce colectăm date personale

Colectăm informațiile în scopuri determinate și legitime:

- În vederea încheierii sau executării unui contract de vânzare-cumpărare (expediere comenzi). Furnizarea informațiilor privind numele, prenumele și adresa de contact este obligatorie, în caz contrar comenzile nu pot fi onorate;

- Pentru a răspunde la întrebări și solicitări;

- În scop de marketing, însă doar în situația în care avem consimțământul dv. prealabil. Vă puteți retrage în orice moment consimțământul prin accesarea linkului de dezabonare din subsolul fiecărui newsletter Sideris Shop sau prin transmiterea unei cereri la adresa de e-mail shop@sideris.ro;

- Pentru a oferi și îmbunătăți serviciile și produsele pe care le oferim;

- Pentru a diagnostica sau a remedia probleme tehnice;

- Pentru crearea și/sau mentenanța conturilor de client pe site (vizualizarea paginilor vizitate pe site, a produselor adăugate în coș, a produselor din lista de dorințe);

- Pentru îndeplinirea unor obligații legale, de exemplu păstrarea facturilor timp de 10 ani;

- Pentru constatarea sau revendicarea unui drept în instanță.


Perioada de păstrare a datelor personale

Stocăm datele cu caracter personal o perioadă determinată de timp, necesară îndeplinirii scopurilor colectării lor. În anumite situații expres reglementate, stocăm datele pe perioada care ne este impusă de lege.


Dezvăluirea datelor către terți

Putem dezălui datele personale, în limitele legii, furnizorilor de produse, partenerilor de afaceri sau altor terți. De exemplu: furnizorii de servicii IT, platforma de e-commerce, furnizorul de servicii contabile, partenerii prin afiliere, firmele de curierat sau poșta, furnizorii de servicii bancare. Expedierea comenzilor plasate pe site-ul sideris.ro se face prin intermediul partenerului nostru, Saimara Bio SRL, al cărui afiliat suntem. Cu terții cu care colaborăm avem clauze contractuale astfel încât datele clienților noștri să fie protejate. Orice transfer al datelor către terți furnizori de servicii se face în concordanță cu legislația de protecție a datelor în vigoare și este limitată la minimul necesar. Acești terți au interdicția de a utiliza datele dv. personale în alte scopuri decât cele pentru care colaborăm cu ei. Vom putea, de asemenea, furniza informațiile tale cu caracter personal și către parchet, poliție, instanțele judecătorești și alte organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.


Drepturile utilizatorilor

  • Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor personale
  • Dreptul de acces asupra datelor
  • Dreptul de a rectifica datele inexacte sau incomplete
  • Dreptul de ștergere („dreptul de a fi uitat”)
  • Dreptul la restricționarea prelucrării
  • Dreptul de opoziție la prelucrarea datelor
  • Dreptul de retragere a consimțământului
  • Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere.

 

Nota bene:

​Va puteți retrage consimțământul pentru marketing direct în orice moment, prin urmarea instrucțiunilor de dezabonare din fiecare e-mail (newsletter).

Pentru exercitarea drepturilor legate de protecția datelor, precum și orice alte informări cu privire la confidențialitate, vă rugăm să ne adresați o cerere la adresa de e-mail shop@sideris.ro.

 

Document actualizat la 22.05.2018.

© Sideris Organic Shop - Magazin bio, cosmetice organice, produse naturale ecologice

Protectia Consumatorului: Tel. 0800-080999, Web: www.anpc.gov.ro

Addictsdesign SRL este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 22181.

Soluționarea litigiilor