Sideris Organic Shop - termeni si conditii

Termeni și condiții

Date identificare societate:
ADDICTSDESIGN S.R.L.
CIF: RO 21754503
Nr. reg. com: J35/1875/2007
Capital social: 500 RON
Adresă sediu social: Timișoara, Int. Doinei nr. 15, cam. 1, jud. Timiș, România

Banca:
Banca Transilvania, Agenția Baroc Timișoara
RO67BTRL03601202E51328XX

Addictsdesign SRL este operator de date cu caracter personal, înscris sub nr. 22181 în Registrul ANSPDCP de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal. 

Adrese de email:
shop ( @ ) sideris.ro - adresa generală de corespondență, inclusiv pentru comenzi;
cristina ( @ ) sideris.ro - persoana de contact: Cristina Petrica, Manager.

Număr de telefon: Orange +40744823261.

 

Precizări generale

 • Vizitarea site-ului sideris.ro, crearea unui cont sau comandarea produselor de pe acesta implică acceptarea acestor termeni și condiții. 
 • Societatea Addictsdesign SRL își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi, fără o notificare prealabilă.
 • Addictsdesign SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clientela, precum și de a refuza expedierea de comenzi către persoane care au un istoric de neonorare a comenzilor de pe site-ul nostru.

Conținutul site-ului și Copyright-ul

 • Ne obligăm să îmbunătățim în permanență informațiile de pe site.
 • Addictsdesign SRL este unicul proprietar al drepturilor de proprietate intelectuală asupra site-ului (paginii web), respectiv designului și conținutului site-ului, cu excepția textelor și imaginilor furnizate de producători/furnizori, societatea fiind apărată de legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fără acordul societății a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește în conformitate cu legile în vigoare (administrativ, civil sau penal). Astfel, este interzisă accesarea site-ului sideris.ro de către dispozitive sau programe automate sau copierea manuală și publicarea conținutului de către alte companii sau site-uri.

Limitarea responsabilității

 • Ne declinăm răspunderea pentru orice situație care poate apărea din cauza unor erori de software sau defecțiuni tehnice apărute la server.
 • Depunem efortul de a descrie produsele cât mai exact și detaliat, conform materialelor puse la dispoziție de furnizor, însă o descriere exhaustivă nu este posibilă întotdeauna. Cumpărătorului îi revine sarcina de a se informa adecvat despre utilizarea corectă și informațiile de siguranță pentru fiecare produs pe care intenționează să-l comande, inclusiv toate reglementările legislative în vigoare. Referitor la imagini, acestea sunt afișate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în anumite cazuri. 
 • Produsele sunt pentru uz extern, cosmetic, nu ne asumăm răspunderea pentru folosirea lor în alt scop (alimentar, medicinal etc.). Sfaturile și sugestiile de pe acest site nu pot înlocui rețete medicale; pentru tratamentul adecvat al diferitelor afecțiuni de care suferiți, vă rugăm adresați-vă unor specialiști în domeniul medical.
 • Dacă se întâmplă ca prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia să fi fost greșit introduse în baza noastră de date sau afișate greșit datorită programului magazinului sau unei erori umane, iar livrarea nu s-a efectuat încă, societatea își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.
 • Limitarea obligațiilor: în toate circumstanțele, clientul va agrea că răspunderea Addictsdesign SRL în fața sa pentru orice daună cauzată de nelivrarea sau livrarea necorespunzătoare să fie limitată la valoarea sumelor încasate de societate de la clientul respectiv pentru comanda în legătură cu care apare problema.
 • Limitarea răspunderii în cazul produselor de colorare și tratament pentru păr: Sideris Shop oferă produse naturale, care nu conțin chimicale, metale sau săruri. Nu ne asumăm răspunderea pentru rezultatele obținute după folosirea acestor produse pe păr cu anumite probleme (între care enumerăm, fără a fi limitativi, mătreață, păr uscat, păr gras) sau pe păr vopsit sau tratat anterior cu alte produse, fie ele naturale sau cu chimicale (de exemplu, oxigenare, vopsele chimice, tratamente pentru păduchi etc.). Toate vânzările de produse colorante se fac considerând că clientul va efectua un test prealabil pe o șuviță, pentru a vedea cum reacționează produsul cu propriul păr, precum și culoarea obținută, în cazul coloranților vegetali. Toate produsele sunt testate pe păr natural, netratat în nici un fel. Nu ne asumăm deci răspunderea pentru obținerea unei culori nedorite sau a oricărei alte reacții cauzate de tratamentele aplicate anterior folosirii produselor colorante, precum nici pentru nerespectarea instrucțiunilor de pe eticheta/prospectul produselor.

 • Limitarea răspunderii în cazul spargerii sau deteriorării produselor în timpul transportului, atunci când ambalajul a fost de natură a preveni astfel de incidente: NU RECOMANDĂM expedițiile prin poștă, întrucât, în pofida unei ambalări riguroase, produsele pot ajunge la destinație sparte sau turtite. Pentru astfel de evenimente survenite în timpul transportului, nu ne putem asuma răspunderea, Poșta fiind instituția care trebuie să ofere despăgubiri.

Prețurile produselor

 • Ne străduim să practicăm prețuri cât mai accesibile pentru cosmeticele organice pe care vi le propunem.
 • Toate prețurile produselor de pe site sunt exprimate în RON și includ TVA. Prețurile nu includ însă taxele de transport, care sunt calculate de programul magazinului și vor fi afișate la finalizarea comenzii. 

Comenzile

 • Comandarea produselor afișate pe site-ul sideris.ro se poate face prin telefon, email sau personal, dar cel mai rapid și economic este prin sistemul de comandă de pe site-ul nostru.
 • Puteți comanda produse organice fie în calitate de vizitatori, fie în calitate de membri cu cont pe site, ultima variantă fiind recomandată. În toate cazurile, vă rugăm să introduceți corect datele dvs. sau ale firmei dvs.
 • Societatea se obligă ca, în urma trimiterii unei comenzi de către un utilizator, să confirme printr-un email, generat de programul magazinului virtual, valoarea produselor. Acest lucru operează dacă ați introdus în sistem o adresă de mail validă.

Termenele de livrare

 • Termenul de livrare a produselor cumpărate de pe sideris.ro este de obicei de 1-2 zile lucrătoare din momentul înregistrării comenzii pe site, cu excepții cauzate de aglomerarea firmelor de curierat în perioade premergătoare sărbătorilor sau în perioade de tipul Black Friday.
 • Daca o parte din produsele comandate nu există pe stoc, societatea își asumă dreptul de a mări timpul de livrare, cu anunțarea promptă a clientului.

Reclamații și dreptul de renunțare

 • Toate reclamațiile referitoare la lipsuri ale coletului sau facturare greșită trebuie efectuate în termen de 3 zile calendaristice de la primirea coletului, la numărul de telefon sau la adresa de contact electronic a societății, precizate la secțiunea Contact. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru reclamațiile primite peste această perioadă. Ne străduim să nu facem greșeli, dar dacă totuși se întâmplă, facem tot posibilul să le reparăm urgent. Dacă se constată un lips din pachet, societatea va trimite produsul/produsele lipsă pe cheltuiala sa. 
 • Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice.  
  În calitate de consumator, aveți dreptul să renuntați la cumpărare, fără a fi nevoit să justificați decizia de renunțare și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intrați în posesia produsului. Dreptul de retragere din contract trebuie anunțat neechivoc, în scris, pe e-mail, înainte de expirarea perioadei de retragere.
  Produsul returnat trebuie să fie în stare bună, în ambalaj original, nedeteriorat, nedesfăcut, nefolosit.
  Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în contul bancar al clientului în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării de către consumator asupra deciziei sale de retragere din contract. 
  Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care a primit dovada de la Cumpărător că acesta a trimis înapoi produsele.

Litigiile

 • Orice litigiu apărut între clienți și societate va fi aplanat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată din Timișoara.

Forța majoră

 • Forța majoră scutește de răspundere partea care o invocă în condițiile prevăzute de legislația română în vigoare.

Securitatea datelor personale și a informațiilor

 • Addictsdesign SRL este operator de date cu caracter personal, înscris sub nr. 22181 în Registrul ANSPDCP de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal. 
 • Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, Addictsdesign SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi.
 • Scopul colectării datelor este: informarea utilizatorilor şi cumpăratorilor privind situaţia contului lor, informarea cumpărătorilor privind evoluţia şi starea comenzilor, evaluarea bunurilor și serviciilor oferite, activităţii comerciale, de promovare a bunurilor şi serviciilor, de marketing, administrative, de monitorizare a vânzărilor.
 • Prin completarea datelor în formularul de creare de cont şi/sau de comandă, cumpărătorul declară şi acceptă necondiţionat ca datele sale personale să fie incluse în baza de date a Addictsdesign şi îşi dă acordul expres şi neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate şi prelucrate nelimitat temporar de către Addictsdesign şi colaboratorii acestuia pentru desfăşurarea activităţii comerciale de promovare a bunurilor şi serviciilor, de marketing, administrative, de monitorizare a vânzărilor.
 • Prin citirea paginii de Termeni și Condiții, aţi luat la cunoştinţă faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiţiei în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
 • Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate şi expediate la adresa: Int. Doinei nr. 15, sc. C, ap. 9, camera 1, Timișoara, Timiș, România, în atenţia Addictsdesign SRL, sau prin email la shop@sideris.ro, vă puteţi exercita dreptul, în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate.
 • Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate şi expediate la adresa Int. Doinei nr. 15, sc. C, ap. 9, camera 1, Timișoara, Timiș, România, în atenţia Addictsdesign SRL, sau prin email la shop@sideris.ro, vă puteţi exercita dreptul de intervenţie asupra datelor: rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
 • Renunţarea la primirea de Newsletter de către utilizator sau cumpărător se poate face în orice moment folosind linkul din subsolul oricărui Newsletter, trimițând un mail la adresa shop@sideris.ro sau apelând numărul de telefon 0744823261.
 • Addictsdesign poate furniza datele cu caracter personal ale utilizatorului şi/sau cumpărătorului altor companii cu care se află în relaţii de parteneriat, după cum urmează: parteneri prin afiliere, furnizori de servicii de marketing, curierat și transport, servicii de plată/bancare.
 • Informaţiile utilizatorului sau cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate şi către Parchetul General, Poliţie, instanţele judecătoreşti şi altor organe abilitate ale statului, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate.

Cookies

 • Acest site folosește cookie-uri. Un cookie este un fișier de dimensiuni reduse care conține litere și numere, care este stocat în pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente cu care accesați internetul. Când vizitați un site care folosește cookie-uri, site-ul ar putea cere browserului să plaseze unul sau mai multe cookie-uri care pot stoca și informații personale de identificare. 
 • Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser și nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului.
 • Site-ul sideris.ro folosește cookie-uri doar cu scopul de a îmbunătați calitatea și performanța serviciilor oferite utilizatorilor și cumpărătorilor. Astfel, se permite site-ului să vă păstreze coșul de cumparături, să vă păstreze logat pe site, să vă ofere posibilitatea de a păstra informația personalizată de dvs.
 • Când folosiți setările implicite ale cookie-urilor, activitatea generată de acestea nu este vizibilă, iar dvs. nu veți ști când un site setează un cookie sau când browserul dvs. trimite site-ului web cookie-urile sale. Cu toate acestea, puteți schimba acest comportament în opțiuni pentru fiecare browser în parte, ca să fiți întrebat înainte de a fi setat un cookie. Puteți de asemenea să restricționați timpul de viață al cookie-urilor până la închiderea browserului și puteți efectua și alte setări.
 • Prin intermendiul browserului dvs. puteti dezactiva și refuza de a primi cookie-uri dar acest lucru poate face ca anumite site-uri sa fie dificil de navigat sau de folosit. Setările de modificare a cookie-urilor se găsesc la toate browserele moderne:
  Chrome - http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
  Firefox - http://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer sau http://support.mozilla.org/ro/kb/activarea-si-dezactivarea-cookie-urilor
  Opera - http://help.opera.com/Mac/10.50/en/cookies.html
  Safari - http://support.apple.com/kb/PH5042
  Internet Explorer - http://support.microsoft.com/kb/196955

Document actualizat la 15.05.2018

© Sideris Organic Shop - Magazin bio, cosmetice organice, produse naturale ecologice

Protectia Consumatorului: Tel. 0800-080999, Web: www.anpc.gov.ro

Addictsdesign SRL este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 22181.

Soluționarea litigiilor