Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență de navigare mai bună, pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și a analiza traficul. În cazul în care alegi să continui utilizarea site-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookies și cu Politica de confidențialitate.

Vopsește părul alb, decolorat sau blond cu vopsele naturale Khadi

 

 

Vopselele de păr naturale Khadi vopsesc părul alb, blond sau decolorat. Cu ajutorul vopselelor de păr vegetale Khadi este posibil ca vopsirea părului alb să se facă într-o singură etapă. Dar cel mai adesea părul blond sau alb se poate vopsi cu o nuanță mai închisă doar în 2 etape.

Este important de știut că, în funcție de structura părului și de culoarea folosită pentru vopsirea părului blond sau alb, se pot obține nuanțe de albăstrui sau verde. Acest lucru este posibil în cazul în care părul blond sau alb se vopsește cu vopsele de păr Khadi care au o cantitate mare de indigo în compoziție - Șaten Închis și Negru.

Vopseaua de păr Șaten Închis acoperă 50% din părul alb, în timp ce restul de 50% poate căpăta nuanțe verzui.

În funcție de intensitatea nuanței de verde există câteva soluții: dacă nuanța de verde este puțin intensă, aceasta dispare după 2-3 spălări; dacă nuanța este intensă, se poate aplica imediat după vopseaua de păr Șaten Deschis Khadi, iar dacă se obține o nuanță foarte intensă rezultatul se poate remedia cu ajutorul unei vopsele Khadi cu nuanțe de roșu.

Se pot obține nuanțe verzui și când temperatura vopselei în timpul aplicării este prea scăzută. În aceste condiții, henna nu colorează suficient, iar riscul apariției de nuanțe verzui este ridicat.

Vopsirea părului alb sau blond cu nuanțe închise se face în mod ideal în 2 etape:

Prima etapă presupune vopsirea părului cu Henna Pură Khadi sau cu Henna & Amla și Jatropha. Cele 2 vopsele de păr vegetale colorează părul alb sau blond și pot fi folosite ca bază pentru celelalte vopsele de păr Khadi din etapa a doua, care au o cantitate însemnată de Indigo în compoziție (Șaten Închis, Indigo, Negru).

Etapa a doua presupune vopsirea părului cu nuanța dorită. A doua vopsire se poate face imediat după ce prima vopsea de păr a fost înlăturată cu apă sau a doua zi pe părul umezit în prealabil. În mod normal nu este nevoie ca părul să fie spălat cu șampon între vopsiri atât timp cât nu s-au folosit produse de styling, iar perioada dintre vopsiri nu este prea lungă. Pentru fiecare vopsire este important să se respecte instrucțiunile de utilizare și aplicare a vopselelor.

Vopsirea în 2 etape este obligatorie și în cazul vopselei de păr Indigo, întrucât această vopsea conferă părului deschis la culoare nuanțe verzi sau albastre.

Este important de știut că nu se poate sări peste prima etapă adăugând henna pură la vopseaua închisă la culoare. Făcând această combinație se minimalizează riscul de a obține nuanțe verzui, dar culoarea care se obține va fi cu mult diferită față de cea dorită. Nu se va obține o nuanță de negru, ci una mai roșiatică sau castanie.

Părul decolorat se poate vopsi cu vopselele de păr Khadi doar dacă se respectă instrucțiunile. Părul decolorat este un păr degradat care nu are o culoare uniformă. Din acest motiv vopseaua de păr poate fi absorbită în mod inegal. Pentru a vopsi părul decolorat într-o nuanță mai închisă trebuie respectați următorii pași: mai întâi se aplică câteva picături de ulei cu amla și se masează ușor (uleiul ajută culoarea să fie absorbită în mod uniform), după care se vopsește părul în 2 etape. Datorită tipului de păr, este posibil să fie nevoie ca părul să fie vopsit mai întâi cu henna, chiar și în cazul în care se folosește vopseaua de păr Șaten Nucă. Timpul de acționare în cazul părului decolorat trebuie să fie unul mai scurt. Pentru a obține nuanța dorită părul trebuie să se vopsească de mai multe ori. În acest fel se obține o colorare uniformă a părului (de obicei nuanța dorită se obține după 2-3 vopsiri).

Nerespectarea instrucțiunilor poate avea ca rezultat obținerea de nuanțe verzui și/sau o colorare neuniformă a părului.

Henna Neutră se poate folosi ca tratament pentru părul degradat. În cazuri foarte rare este posibil ca părul degradat, deschis la culoare sau părul blond decolorat să-și schimbe ușor culoarea, căpătând nuanțe verzui (acestea dispar la spălat). În acest caz timpul de acționare trebuie să nu fie mai mare de 13-15 minute.

 

 

Testarea prealabilă a vopselei de tip henna

Pentru a evita obținerea unei culori nedorite, se recomandă efectuarea unui test de probă, aplicând vopseaua de păr, pregătită conform instrucțiunilor, pe firele de păr rămase în perie. După aplicarea vopselei, firele de păr se pun într-un bol acoperit la cald. Se verifică intensitatea și tonalitatea culorii la 30, 60, 90 și 120 de minute după aplicare, luând din bol câte o șuviță pentru fiecare categorie de minute. Cele 4 șuvițe se spală cu apă caldă, fără a se folosi șampon. Culoarea se definitivează în termen de 24/48 de ore.

 

 

 

Vopselele de păr Khadi - întrebări frecvente

Vopselele de păr Khadi sunt 100% naturale?
Da. Vopselele de păr Khadi sunt 100% vegetale, nu conțin amoniac, para-fenilendiamina, hidroperoxid, coloranți și conservanți chimici etc.

Cât de mult se va menține culoarea?
Vopselele de păr naturale Khadi conferă părului o culoare de lungă durată, în ciuda faptului că pigmenții de culoare nu pătrund în firul de păr.

Tonalitățile de roșu sunt deosebit de rezistente și își pierd din intensitate după ceva timp de la vopsire. Cât de mult se va menține culoarea depinde și de câte vopsiri vegetale s-au efectuat.

Nuanțele obținute folosind vopselele Khadi care au o cantitate mare de Indigo în compoziție sunt mai puțin rezistente, deoarece acest ingredient poate să pătrundă în stratul protector al firului de păr.

Care este timpul de așteptare între 2 vopsiri?
Timpul ideal între 2 vopsiri este de 24-48 de ore, deoarece culoarea se stabilizează în această perioadă de timp. În cazul în care culoarea obținută nu este cea dorită, trebuie să se aștepte cel puțin 48 de ore înainte de a aplica o altă vopsea de păr vegetală.

Cât de des se poate folosi vopseaua de păr vegetală?
Părul poate fi vopsit cât de des se dorește. În general este suficient ca vopsirea părului să se facă la 3-4 săptămâni. În funcție de ritmul de creștere a firului de păr, părul poate vopsit doar la rădăcină pentru a preveni nuanțe diferite (culoarea părului devine din ce în ce mai intensă dacă se vopsește des). De exemplu, în cazul părului închis la culoare, vopsirea integrală a părului se poate face după ce s-a vopsit de 2 ori doar la rădăcină.

O altă soluție ar fi aplicarea vopselei la rădăcină, iar în a treia parte a timpului de acționare vopseaua să se aplice pe toată lungimea părului (timpul de acționare depinde de nuanța dorită și de culoarea inițială a părului). În acest caz pasta care se folosește pentru a fi aplicată pe toată lungimea părului trebuie să fie pregătită proaspăt înainte de aplicare.

Se poate vopsi părul permanent cu vopselele de păr Khadi?
Vopselele de păr vegetale Khadi pot fi folosite fără probleme pentru vopsirea părului creț. Pentru a obține nuanța dorită este posibil ca tocmai din cauza tratamentului chimic să fie necesară mărirea timpul de acționare a vopselei.

Vopselele de păr vegetale pot provoca reacții alergice?
În cazuri rare este posibil. Este foarte important să se efectueze un test înainte, aplicând o cantitate mică de vopsea pe interiorul cotului (pe o porțiune mică de piele) și lăsând-o să acționeze timp de 24 de ore. Dacă nu se manifestă nicio reacție alergică sau erupție cutanată, vopseaua de păr poate fi folosită fără probleme. Persoanele care suferă de alergii trebuie să facă testul în prezența unui medic dermatolog.

Vopselele de păr Khadi se pot amesteca între ele?
Da, este posibilă orice combinație. În aceste cazuri, pentru a evita obținerea unei culori nedorite, se recomandă efectuarea unui test de probă.

Ce se poate face dacă nuanța obținută este prea roșie sau prea închisă?
Este important de știut că nuanțele care se obțin pot fi foarte intense datorită faptului că vopselele de păr Khadi conțin ingrediente de foarte bună calitate. Pentru a evita obținerea de nuanțe nedorite se recomandă efectuarea unui test de probă înainte de vopsirea efectivă a părului.

Nuanță prea roșie: dacă nuanța obținută este un roșu prea intens, este posibil să se atenueze această tonalitate vopsind părul într-o nuanță de șaten (timpul de acționare al vopselei trebuie redus pentru ca părul să nu se închida la culoare prea mult). Și în acest caz se recomandă efectuarea unui test de probă.

Nuanță prea închisă: dacă nuanța obținută este prea închisă, este dificil să se obțină o tonalitate mai deschisă. Nuanța obținută se deschide la culoare după câteva spălari, deoarece, spre deosebire de Henna, Indigo pierde din intensitate. Este posibil să se obțină o tonalitate mai deschisă folosind în mod constant henna neutră amestecată cu pudră de amla și suc de lămâie sau folosind un amestec de miere, ulei de măsline și suc de lămâie ca mască de păr. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că fiecare tip de păr reacționează în mod diferit.

Există vopsele de păr vegetale Khadi care să permită obținerea unei nuanțe de blond?
Echipa Khadi din India încearcă să obțină nuanțe de blond folosind doar ingrediente vegetale, ceea ce în momentul de față este o adevărată provocare. În viitor, cine știe...

Dacă părul este vopsit cu vopsea de păr Khadi, se poate folosi Henna Neutra sau Amla?
Da, deoarece henna neutră și amla pot fi folosite ca tratament pentru păr.

Cum reacționează vopselele vegetale pe părul vopsit chimic?
În principiu este posibilă vopsirea părului tratat chimic cu vopselele vegetale Khadi. Acestea conferă părului tratat chimic strălucire și volum. Se recomandă efectuarea unui test de probă pentru a evita obținerea unor nuanțe nedorite, în mod special dacă părul a fost vopsit blond. Se pot obține culori foarte intense sau culori nedorite, verde, albăstrui sau violet. Important - în cazul părului vopsit chimic trebuie să treacă o perioadă (măcar câteva spălări) de la vopsire înainte de a aplica vopselele de păr naturale Khadi, deoarece produsele chimice influențează negativ pH-ul părului. Nu se recomandă folosirea ingredientelor chimice pentru decolorare pe părul vopsit cu vopsele vegetale. Reacția dintre păr și substanțele de decolorare poate determina obținerea unor nuanțe nedorite.

© Sideris Organic Shop - Magazin bio, cosmetice organice, produse naturale ecologice

Protectia Consumatorului: Tel. 0800-080999, Web: www.anpc.gov.ro

Addictsdesign SRL este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 22181.

Soluționarea litigiilor